Porre tærte med røget mørbrad (2 pers.)
2x80 gr. røget mørbrad i skiver.
Dejen:
en halv dl. piskefløde
en halv dl. vand
en 4 del tsk. salt
3 spsk. olivenolie
ca. 200 gr. hvedemel
Fyld:
et halvt kilo porre
2 dl. piskefløde
2 æg
1 tsk timian
en halv tsk salt
en 4 tsk pepper
150 gram revet mozzarellaost light
Salat:
1 icebergsalat
et halv kilo gulerødder
citronsaft
alufolie
Opvarm ovenen til 200 grader.
Dej: Rød fløde, vand, salt og olie sammen. Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt sammen. Rul dejen ud og kom den i en smurt tærteform.
Fyld:
Rens porre og snit fint of fordel i tærtebunden. Pisk fløde, æg og krydderier sammen og hæld det i tærtebunden. Strø ost over. Bages neders i den varme ovn i 45 min. Dæk tærten med alufolie de sidste 15 min.
Salat:
Skyl salaten og dup den tør. Snit salatbladene fint. Skræl gulerødderne og riv dem groft. Blad grøntsagerne sammen og dryp citron saft over.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar