maiken

lørdag den 16. januar 2010

Tyrkisk kødlinsesuppe

Pheww, sidder her og er stop mæt overpå en rigtig lækker middag! Jeg har igennem længere tid hørt meget godt om denne suppe, så nu skulle det prøves! Det smagte super, og det er helt klart ikke sidste gang det er på menuen! Det kan i hvert fald varmt anbefales, så jer er opskriften!
Senere i aften skal vi ha en ordenlig omgang frugt-salat... lige nu er der i hvert fald ikke plads, men det kommer der! Elsker frugtsalat :)

Ellers skal aftenen gå foran fjernsynet, hvor vi skal se stand-up shows! Vi har min svigerinde, Anne på besøg, så jeg håber også jeg kan lokke dem med til at spille et spil Trivial! Ellers må jeg nøjes med mit strikketøj! :O)

Håber i allesammen får en forrygende lørdag aften! <3


Til 4 personer:
Suppen:
2 løg
2 fed hvidløg
1 spsk olie
250 gr. hakket oksekød
1 dåse flået tomat
3-4 spsk tomat pure
2 tsk paprika
1,2 dl hønse bouililon
200 gr. røde linser
salt/pepper
Tilbehør
1 bæger creme fraiche
4 fed hvidløg
citron både
flute
Løg og hvidløg hakkes og svites i olien. Tilsæt kødet og brun det. Flået tomat, pure, paprika, bouillion og linser tilsættes. Kog suppen under lå i 20 min. Smag til med salt og pepper og lad det trætte i 10 min inden servering.
Creme fraiche røres med hvidløg. Serveres med flute og citronbåde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar