maiken

torsdag den 19. august 2010

Belgiske Vafler

Da min svigerinde var på besøg forleden blev hun og Henning enige om at vi skulle have pandekager til dessert, men jeg bryder ikke synderligt om pandekager så for min skyld blev det lavet om til belgiske vafler. Jeg er ikke så meget til sådan noget dessert-værk i det hele taget, men sådan en vaffel kunne jeg godt lige klare... :) Samtidigt kunne jeg få afprøvet mit vaffeljern. Sys dog det var en smule ringet og de blev ikke så sprøde som jeg ville ha dem til at være, men efter en tur på brødristeren var de helt perfekte! Vi fik marcipan-choko is og Karamel is til... og det var faktisk ikke så ringet endda... :OP

    Belgiske vafler (ca 10 stk)
125 gr. smør
100 gr. sukker
2 tsk vaniljesukker
2 æg
250 gr. mel
1 tsk bagepulver
2 dl mælk

Pisk smøret til skum med en el-pisker. Tilsæt sukker, vanilje sukker og æg. Rør det godt sammen. Bland mel og bagepulver i mens du pisker ved den laveste hastighed. Tilsæt samtidigt mælken. Når mælken er ved at være pisket ind i dejen piskes der videre på højeste hastighed i 2-3 min. Dejen skal være tyk som grød, men hvis den blir for tyk, kan du komme lidt mere mælk i. Varm vaffeljernet op og pensl med lidt smør. Jeg gjorde det igen ved hver vaffel jeg smed i. Bages i 2-3 min, men det var så her jeg smed dem på brødristeren bagefter.

3 kommentarer:

  1. Årh hvad, gør mig lige mega lækker sulten, det kan du altså ikke være bekendt Maiken :P
    Det ser SÅ godt ud! Jeg er sulten non-stop lige pt ;)

    SvarSlet
  2. Hvis du vil have dem sprøde, må du ikke komme fedtstof i... Prøv det næste gang, og så bare en lille bitte smule fedt på jernet mm det er teflon, så bare lidt til den første, så skulle den være der :-)

    SvarSlet
  3. Kristina - jeg laver gerne en ordenlig dynge til dig, hvis du kommer forbi :O) Det er nok ikke så godt at sende dem med posten ;)

    Signe, tak det vil jeg prøve :OP Det er godt at ha en i blogland som dig der nærmest ved alt :O)

    SvarSlet