maiken

onsdag den 22. september 2010

Nem Chili Con Carne

Herhjemme kan Henning ikke lige simre mad der har stået og kogt i flere timer og bønner er slet ikke populært!!! Jeg har længe gerne ville smage chili con carne, men eftersom det er kombineret med 2 af de ting Henning ikke kan li, har jeg altid sprunget let og elegant over det. Men NU skulle det være, så jeg måtte ligge hovedet i blød. Fandt en opskrift i en kogebog fra DDV, som ikke tog mere end tyve min og det med bønnerne måtte jo så komme an på en prøve. Tror vi begge to blev ret overrasket. Det smagte lækkert. Så lækkert, at vi har haft det på menuen 2 gange i denne uge :)


200 gr. røde kidney bønner fra dåse uden saft.
170 gr. hakket svinekød uden fedt.
300 gr. hakket tomater med hvidløg.
100 gr. hakket løg.
100 gr. rød pepperfrugt rød og grøn
1 grøntsagsbouillon terning
mexiansk krydderi
salt pepper
evt. en knivspids spidskommen

Svits løg i boullion til de er klare og brun kødet af. Tilsæt tomater og lad det simre i 10 min. Kom bønner og pepperfrugt i. Smag til med krydderier. Småsimre i yderligere 5-10 min.

For det første brugte jeg hakket ko, da det var det jeg havde hevet op af fryseren. Jeg brugte 4 dåser hakket tomat og 2 dåser bønner. En dåse røde kidney bønner og en dåse blandede bønner i mild chili sovs. Jeg brugte 2 hele pepperfrugter. Ingen spidskommen men et godt drys chiliflager. Vi fik et ristet stykke fladbrød til. Men man kan jo gøre som man vil. 

I aften står menuen på grøn salat med tun-salat til. Vi forsøger at smide et par kilo her i efteråret, så det handler om at få mindst mulige kalorier indenbords!!! Henning er til spinning og cirkeltræning og kommer hjem  og et øjeblik. Så skal vi spise...




Ingen kommentarer:

Send en kommentar