maiken

søndag den 21. november 2010

Fiskelasagne

Åhr man! hvor jeg synes denne fiskelasagne var lækker! Det er den bedste fiskelasagne jeg har smagt. Henning var af en anden mening og måtte smøre en rugbrøds mad i stedet. Må bare indse at jeg ikke kan snyde fisk i ham på denne måde. Men så er det da godt jeg har en stor fryser! Så nu er det blevet frosset ned i portioner, så det er lige til at hive op når jeg skal være alene hjemme.





200 gr. lasagneplader
800 gr. lyssej
1 grøn peberfrugt
1 stort løg
2-3 stilke bladselleri
1 ds hakkede tomater med hvidløg og basilikum
1 spsk frisk hakket oregano (er udeladt)
salt og peber

olie til at smøre dit ildfaste fad med.

Sovs:
25 gr minarine
25 gr. mel
4 dl mælk
100 gr. reven ost
frisk kværnet hvid peber.

Kog lasagne pladerne efter anvisningen på pakken. Dup dem tørre og drys med lidt salt. Tomatsovs:
Rens peberfrugten og skær den i små tern. Pil og hak løget og snit selleristilkene i smalle skiver. Bring tomaterne i kog. Tilsæt alle grøntsagerne sammen med oregano. Smag til med krydderier. Lad sovsen koge under låg i et kvarter og fortynd evt. undervejs med lidt grøntsags fond, hvis du synes den er for tyk.
Ostesovs: Smelt minarine mens du hele tiden røre for at forhindre det skiller. Tilsæt melet og rør til du har en fast masse. Kom mælken i lidt efter lidt mens du stadigvæk røre eller pisker, så sovsen bliver glat og uden klumper, inden du kommer mere mælk i. Lad sovsen koge i et par min og kom næsten al osten i. Rør ofte mens det smelter og smag til med hvid peber.
Smør dit fad med fedtstof og start med tomatsovsen i bunden. Lasagneplader, fisk, tomatsovs, ostesovs. Lasagneplader, fisk og resten af ostesovsen. Drys resten af osten over lasagnen og bag den i ovnen på 200 grader i en god halv time. Tag retten ud og lad den hvile i et kvarter.

Det er til 6 personer og der er 400 kal. i en. portion.
Jeg lavede en større portion, men der står i originalen at hvis man er meget sulten kan man lave en salat til ved siden af, så går ud fra at portionerne er temmelig små.

2 kommentarer:

  1. Jeg elsker dit header billede! :D
    Fin blog, jeg bliver lige fast læser ;)
    -Amanda, madeindk.dk

    SvarSlet