maiken

torsdag den 6. januar 2011

Pølsehorn

Hmm, de sidste 3-4 dage har jeg ikke kunne uploade billeder fra blogspot. Mega irriterende... mon der er andre end mig der har haft problemer?


Nå, men Dianna efterlyster opskriften på mine pølsehorn så den kommer her. Det er desuden samme opskrift jeg bruger når jeg bager boller...





Pølsehorn 12 stk
2,5 dl mælk eller vand (jeg bruger danskvand)
50 gr. smeltet margarine
1 æg
50 gr gær
1 tsk salt
3 spsk sukker
8 dl hvedemel
1 æg til piskning eller kaffe
drys evt. med sesam frø

pølser efter eget valg

smelt margarinen og kom mælken med. Tilsæt æg. Derefter salt og sukker. Rør sammen. Kom halvdelen af melet i og rør godt. Tilsæt den anden halvdel lidt efter lidt. Ælt dejen glat og blank. Dejen hæves i 30 min et lunt sted. Ælt dejen igennem og tilsæt mere mel om nødvendigt. Lav pølsehornene og lad dem efterhave 15 min. bag dem i 15-20 min.

Vi laver altid en bage-dag af og til og får fryseren fyldt godt op.

7 kommentarer:

  1. Hvornår tilsætter du gæren?

    men muns de ser lækre ud.

    SvarSlet
  2. Det ser virkelig lækkert ud!

    SvarSlet
  3. Hold op hvor ser det lækkert ud!
    Tror jeg vil afprøve opskriften og så bruge grahamsmel istedet - det burde da kunne lade sig gøre :D .. Selvom pølserne i sig selv nok ikke er så sunde :(

    SvarSlet
  4. Hvor er du sød! :) Mange tak. Haha :)

    SvarSlet
  5. Jeg er fuldstændig enig med dig i at der fungere som slik - men dog vil jeg sige at det rent faktisk virkede for mit vedkommende. Havde ikke yderligere trang til slik eller sukker resten af den dag, har jeg heller ikke haft her de andre dage sådan rigtigt. Kan godt være jeg er mærkelig :D
    Mit problem er jeg VED jeg ikke kan styre det hvis jeg får spist bare nogen får chips. Det lyder sindsygt, men jeg får bare lyst til flere. Kan snildt spise en halv pose selv! Så begynder det så at blive for meget, men i kalorie regnskabet er det jo slet ikke godt at spise så mange chips! Jeg fanger mig selv i det hvergang der kommer chips på bordet. Det er helt sindsygt! Så vil jeg hellere holde mig så langt væk fra det som muligt, selvom jeg måske har lysten til dem. Det vil kun være ved sjældne lejligheder.
    Min familie bakker ikke rigtigt op om mig på det punkt - desværre. Det er jo heller ikke godt for min bror. Er bange for han måske på længere sigt vil lide af stærk overvægt hvis det fortsætter.

    Tak for tippet! Er jeg nød til at prøve - kunne altså være lækkert at have med i skole en gang imellem!

    SvarSlet
  6. Hej Maiken!

    Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

    Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

    Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

    For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

    Hav en dejlig dag!

    Med venlig hilsen
    - Elin, Findeopskrifter.dk

    SvarSlet
  7. Hvor høj temperatur bager du dem ved?

    SvarSlet