maiken

mandag den 7. februar 2011

skinkeboller


30 stk
92 kcal per bolle

God ide til frokost, mellemmåltid eller til ugens suppe.

4 dl vand
100 gr. Kvark
50 gr gær
150 gr. Porre
150 gr. Gulerod
150 gr. Skinke i strimler (jeg kunne kun få i tern)
2 tsk salt
250 gr rugmel
650 gr. Hvedemel

Rør gær sammen med kvark og vand. Rens porren og skær den i tynde skiver. Blanchér den i lidt vand i en gryde. Hæld dem i en sigte og lad dem afkøle. Riv gulerødderne groft. Rør porre, skinke, salt, gulerod, rugmel og hvedemel i væsken, men gem lidt af hvedemelet. Ælt dejen godt igennem og lad den hvile et lunt sted i 30 min med rent viskestykke over. Slå dejen ned og form 30 boller (jeg fik 29 forholdsvis små boller) Lad bollerne efterhæve i 45 min. Pensl bollerne med æg og bag dem i 15 min ved 220 grader.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar