maiken

onsdag den 10. august 2011

Tomatsuppe med pasta og bacon

Det blæser og er  lidt råkoldt her i det nordjyske idag, så jeg besluttede at den skulle stå på suppe til aften. Jeg fandt en opskrift i sidste uges "ude og hjemme", og har bestemt ikke fortrudt det. Det var et lækkert måltid, men skal det laves igen en anden gang så tror jeg at der skal flere grøntsager i. Jeg forestiller mig ærter, porre og svampe. I får opskriften som den er i bladet. Jeg lavede en kæmpe portion, så der også er mad til i morgen og til fryseren.

Det er længe siden der har været opskrifter fra min side, men når der er så varmt udenfor orker jeg ikke at lave varm mad eller spise det for den sags skyld. Vi lever som regel af grillet mad, kolde salater og kold frugt eller brød om sommeren.

Jeg kan ser på træernes blade at vi nærmer os sensommer og tidlig efterår. Det betyder jeg igen får energi til at stå i køkkenet og udfordre mig selv og mine smagsløg. Kig evt. tilbage i arkivet efter tidligere opskrifter... bare indtil det blir efterår :)


4 pers.
100 gr. bacon
2 hakkede løg
1 spsk oliven olie
2 gulerødder
3 stilke bladselleri 
5 kviste timian (jeg havde det kun i tørret form)
1 tsk oregano
2 spsk paprika
1 kg modne tomater eller 2 dåser. jeg brugte halv af hver.
5 dl bouillon af eget valg
150 gr. kogt pasta (suppehorn, pastahjul eller spagetti brækket i stykker)
1 bundt persille
brød

Bacon skæres i tern og gyldnes på bunden af en gryde sammen med de hakkede løg. skær gulerødderne i skiver og skær bladselleri i fine små stykke. svits det med et par min. og tilsæt krydderierne og tomat. På med boullionen og lad det simre i 20 min. Der står at man sagtens kan blende suppen, men efter min mening ville det være synd og skam. kom de kogte pasta i og smag til med salt og peber. Serveres med godt brød til. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar