maiken

tirsdag den 6. december 2011

Kærnemælkshorn

Henning har igen været i køkkenet. Vi skulle til kaffe hos mine forældre, og så havde vi lovet at tage noget med til kaffen. Denne gang blev det kærnemælkshorn fra magasinet mad! fra denne måned...


kærnemælkshorn med marcipan

250 gr. hvedemel
20 g lyst rørsukker
1 knivspids fint salt
200 gr. smør
1 dl kærnemælk
æg til pensling
25 gr. mandler
2 spsk perlesukker

marcipanremonce
125 gr. marcipan
50 gr. blødt smør
50 gr. lyst rørsukker

Bland hvedemel, rørsukker og salt sammen i en skål og smuldr smørret heri til konsistensen er som grov rasp. Tilsæt kærnemælk, og saml dejen hurtigt med fingrene, men uden at ælte den. Den skal kun lige hænge sammen. Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den på køl i en times tid. Til remoncen river du marcipanen sammen til en blød creme. Tænd ovnen på 200 grader og beklæd en bradepande med bagepapir. Rul dejen ud til en cirkel på et meldrysset bord, og skær 12 trekanter. Læg en skefuld marcipanremonce på hver trekant, og rul trekanterne sammen, så de ligner horn. Pensl hornene med sammenpisket æg, og drys med finthakkede mandler og perlesukker. Læg hornene på bagepladen og bag dem i 15-17 min, til de er gyldne. Server dem lune eller kolde.



1 kommentar:

  1. Mums hvor ser de bare gode ud de der kærnemælkshorn, jeg har lige hugget opskriften og skal da prøve at bage dem :-)

    Det er en hyggelig blog du har :-)

    SvarSlet