maiken

mandag den 31. maj 2010

Grøntsagsuppe med karry!



I ude og hjemme for et par uger siden falgt jeg over denne suppe som "ugens billige" men det var nu mest fordi jeg havde alle varene hjemme og det ikke tog langt tid at lave. Jeg blev ret overrasket - positivt vel og mærke! Suppen var rigtig lækker, smagfuld og fyldig. Bestemt ikke sidste gang det er på menuen herhjemme! I opskriften skiftede jeg dog ris ud med lidt grov spagetti. Man mangler slet ikke kødet, men man kan sagtens tilsætte til kylling i bider eller hvad man nu lyster.


4 store gulrødder
1 stor squash
2 store løg
2 røde pepperfrugter
1 spsk olie
3 tsk karry (jeg brugte en del mere)
4 fed hvidløg
2 tsk spidskommen
1,8 l. god boullion
2 dl ris
1-2 spsk frisk citronsaft
evt et bundt koriander (havde jeg ikke)


Man skyller, renser og skære grøntsagerne fint og svitser dem i olie. tilsæt karry, presset hvidløg, spidskommen og boullion. Lad suppen kog op og lad det simre med låg i 20 min. Smag suppen til med salt og citronsaft. Kom risene i suppen eller server dem i bunden af suppeskålen. Drys med frisk koriander og spis evt. en skive god brøt til.

4 kommentarer:

  1. Mums, ser lækkert ud :) Og nemt! Den vil jeg prøve en dag.

    SvarSlet
  2. Har takket dig søde Maiken :)

    SvarSlet
  3. Rikke - ja tak det fandt jeg udaf :)

    Anja - Ja, det kan du roligt gøre! Den smager godt og er SÅ enkel som noget kan være :)

    knus til jer

    SvarSlet