maiken

onsdag den 14. december 2011

Hennings vanilje kranse

Det blev til 500 vanilje kranse, og de fleste er allerede givet væk til familie og venner med stor glæde! Det er en familie opskrift, men vi deler den gerne for jeg har aldrig smagt bedre vanilje kranse. Småkager siger mig som regel ikke så meget, men skal jeg vælge, så er vaniljekransen helt klart min yndlings :) Så hvis ikke du har bagt julens småkager endnu, så prøv med denne opskrift. De er SÅ lækre.



Vanilje kranse Ca. 280 stk.

1 stang vanilje
375 gr. hvedemel
125 gr. kartoffelmel
375 gr. koldt smør
100 gr. smuttede mandler, fint hakkede
250 gr. sukker
1 æg

 Skrab kornene ud af vaniljestangen. Bland hvedemel og kartoffelmel sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt vanilje, mandler og sukker. Saml hurtigt dejen med ægget. Læg dejen koldt, og gerne til næste dag. Kør dejen igennem kødmaskinens kageplade, den lille stjerne. Skær stængerne i 10 cm. lange stykker og form dem til kranse. Læg vaniljekransene på bagepapir eller smurt bageplade. Bages øverst i ovnen ved 200 grader i ca 8 min.

og vupti! Så har man verdens bedste vaniljekranse :O)

2 kommentarer:

  1. Dumt spørgsmål herfra.. Men hvordan former man dem så de ligner vaniliekranse ligesom jeres.. altså en rund ring den har jeg fanget, men mønstret.

    SvarSlet
  2. hi hi, ingen spørgsmål er dumme :) Vi har sådan en kød hakker, hvor der findes flere forskellige tilbehør. Det er også sådan en "stjerne" til at køre dejen igennem, så de får formen på billedet. Men det er mest visuelt, så man behøver det ikke. Måske du kunne låne sådan en maskine et sted. Ellers er jeg sikker på man kan bruge et cornet med en stjernetyl i. Det må give samme effekt.

    SvarSlet