maiken

mandag den 30. januar 2012

Hennings fastelavnsboller

De er blevet et hit i familien og på jobbet! så nu deler jeg opskriften med jer...


Dejen
Grunddej til 12 boller:
25 g gær
1 dl kold mælk
1 æg
300 g hvedemel
150 g smør
1 knsp salt 
2 spsk. sukker
½ tsk. kardemomme

Rør gæren ud i mælk og pisk ægget i. Smuldr smørret i 150 g hvedemel og tilsæt sukker, salt og kardemomme. Rør gærblandingen i dejen og slå den grundigt med en ske. Tilsæt resten af hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen, til den er blank og smidig. Lad dejen hvile koldt i 15 minutter.

Fyld 1:
Kage creme og chokolade

en halv liter fløde
3 æg
2 spsk maizena
2 vanilje stænger (skrab kornene ud og bland det med en smule sukker)

Hæld maizena op i en gryde.
Hæld lidt fløde i, og rør alle klumperne i maizenaen væk.
Hæld resten af ingredienserne i.
Varm op under omrøring indtil det er cremet. Du er ikke i tvivl.

Rul dejen tyndt ud og skær den i 12 kvadrater på ca. 10x10 cm. Læg en skefuld kagecreme midt på hvert kvadrat og drys med grofthakket chokolade. Klem hjørnerne fast sammen over fyldet i midten og form til boller. Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir. Pensl bollerne med sam-menpisket æg og lad dem hæve lunt i 30-45 minutter. Bag boller i ca. 15 minutter ved 200° C.

Fyld 2:
Marcipanremonce og et lille stykke nougat.
50 g sukker
50 g Ren Rå Marcipan
30 g smør
100 g blød nougat

Rør sukker, smør og marcipan sammen til en masse. Kom en glat på dejen efterfulgt af en klat nougat. Fold sammen som på samme måde med cremen.




3 kommentarer:

  1. Uh de fastelavnsboller ser da dælme gode ud. Haps så har jeg lige hugget den der opskrift for den skal da prøves i den nære fremtid.
    Cool blog du har :-)

    SvarSlet
  2. De ser altså bare lækre ud....

    Pst.. Hvordan får du dine billeder så store på bloggen? Mine bliver ikke andet end 400px brede selv om jeg uploader dem i "stor" størrelse :-/

    SvarSlet
  3. det er ikke alle designs der passer til at der er plads til store billeder :) Prøv dig lidt frem, så får du det sikkert til at lykkes til sidst! Store billeder er et must synes jeg :) ellers skriv igen...

    SvarSlet