Dejen
Grunddej til 12 boller:
25 g gær
1 dl kold mælk
1 æg
300 g hvedemel
150 g smør
1 knsp salt
2 spsk. sukker
½ tsk. kardemomme
Rør gæren ud i mælk og pisk ægget i. Smuldr smørret i 150 g hvedemel og tilsæt sukker, salt og kardemomme. Rør gærblandingen i dejen og slå den grundigt med en ske. Tilsæt resten af hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen, til den er blank og smidig. Lad dejen hvile koldt i 15 minutter.
Fyld 1:
Kage creme og chokolade
en halv liter fløde
3 æg
2 spsk maizena
2 vanilje stænger (skrab kornene ud og bland det med en smule sukker)
Hæld maizena op i en gryde.
Hæld lidt fløde i, og rør alle klumperne i maizenaen væk.
Hæld resten af ingredienserne i.
Varm op under omrøring indtil det er cremet. Du er ikke i tvivl.
Rul dejen tyndt ud og skær den i 12 kvadrater på ca. 10x10 cm. Læg en skefuld kagecreme midt på hvert kvadrat og drys med grofthakket chokolade. Klem hjørnerne fast sammen over fyldet i midten og form til boller. Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir. Pensl bollerne med sam-menpisket æg og lad dem hæve lunt i 30-45 minutter. Bag boller i ca. 15 minutter ved 200° C.
Fyld 2:
Marcipanremonce og et lille stykke nougat.
50 g sukker
50 g Ren Rå Marcipan
30 g smør
100 g blød nougat
50 g Ren Rå Marcipan
30 g smør
100 g blød nougat
Rør sukker, smør og marcipan sammen til en masse. Kom en glat på dejen efterfulgt af en klat nougat. Fold sammen som på samme måde med cremen.
Uh de fastelavnsboller ser da dælme gode ud. Haps så har jeg lige hugget den der opskrift for den skal da prøves i den nære fremtid.
SvarSletCool blog du har :-)
De ser altså bare lækre ud....
SvarSletPst.. Hvordan får du dine billeder så store på bloggen? Mine bliver ikke andet end 400px brede selv om jeg uploader dem i "stor" størrelse :-/
det er ikke alle designs der passer til at der er plads til store billeder :) Prøv dig lidt frem, så får du det sikkert til at lykkes til sidst! Store billeder er et must synes jeg :) ellers skriv igen...
SvarSlet