Kage til 16 - ca. 32 stykker
- 500 g hvedemel
- 400 g brun farin (ca. 6½ dl)
- 1 tsk natron
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk stødt nellike
- 3¼ dl mørk luksus øl , fx dark ale
- Appelsinsmør
- 75 g smør
- 1 tsk fintrevet appelsinskal
- 1 tsk friskpresset appelsinsaft
- Bagetid: Sæt kagen i en kold ovn, indstil på 175° og bag i ca. 40 min.
Bland de tørre ingredienser i en stor skål og tilsæt den mørke øl. Rør til dejen er jævn - dejen er meget våd. Beklæd en bradepande (ca. 5 x 21 x 30 cm) med bagepapir og hæld dejen heri. Bag kagen midt i ovnen. Tag kagen ud af formen, fjern bagepapiret og lad kagen køle let af på en bagerist.
Appelsinsmør: Rør smørret blødt og tilsæt appelsinskal og -saft. Stil appelsinsmørret tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Ved serveringen: Skær den lune ølkage i skiver og server den med appelsinsmørret til.
Tips: Kagen kan holde sig i et par dage i en tætlukket emballage.
Smørret kan stå tildækket i køleskabet i ca. 1 uge.
Kilde: Karolines Køkken
Ingen kommentarer:
Send en kommentar