maiken

onsdag den 18. januar 2012

Øl kage med appelsinsmør

Ja, jeg ved godt julen er over og alt det her, men Henning bagte så meget at jeg er bagud med at give jer opskrifter! Håber i allesammen er kommet godt ind i det nye år...


Kage til 16 - ca. 32 stykker
  • 500 g hvedemel
  • 400 g brun farin (ca. 6½ dl)
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt nellike
  • 3¼ dl mørk luksus øl , fx dark ale
  • Appelsinsmør
  • 75 g smør
  • 1 tsk fintrevet appelsinskal
  • 1 tsk friskpresset appelsinsaft

  • Bagetid: Sæt kagen i en kold ovn, indstil på 175° og bag i ca. 40 min.

Bland de tørre ingredienser i en stor skål og tilsæt den mørke øl. Rør til dejen er jævn - dejen er meget våd. Beklæd en bradepande (ca. 5 x 21 x 30 cm) med bagepapir og hæld dejen heri. Bag kagen midt i ovnen. Tag kagen ud af formen, fjern bagepapiret og lad kagen køle let af på en bagerist.
Appelsinsmør: Rør smørret blødt og tilsæt appelsinskal og -saft. Stil appelsinsmørret tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Ved serveringen: Skær den lune ølkage i skiver og server den med appelsinsmørret til.
Tips: Kagen kan holde sig i et par dage i en tætlukket emballage.
Smørret kan stå tildækket i køleskabet i ca. 1 uge.
Kilde: 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar