Denne chokolade mousse har jeg lavet nogle gange efterhånden, og i December serverede jeg den for nogle venner der kom til middag. Jeg er vild med tanken om at den er lavet på skumfiduser, for jeg elsker skumfiduser :O) Jeg har lavet lidt om på den oprindelige opskrift, da jeg ikke bryder mig om mørk chokolade. I får min version.
Da vi havde vores venner til middag, fik vi iøvrigt jomfru hummer haler til forret. Bagt i ovnen med hvidløg. Det er helt klart min yndlings forret. Hummerhalerne klippes op og ligges i fade som her. Bagefter fordeler man en hel pakke hvidløgs smør på hvert fad, samt lidt salt og peber. De bages i ovnen i ca. 15 min. Serveres med flutes. Et værre pillearbejde, men lækkert!
I farten fik jeg ikke taget billeder af hovedretten, udover salaten! Men vi fik halve bagte bagekartofler og kylling med basilikum svøbt i parmaskinke. Rødvins sovs til. Det var virkelig lækkert. Desuden var der ostebord til kaffen.
Chokoladen moussen
4 - 5 personer
150 gr. skumfiduser
50 gr. blødt smør
250 gr. god chokolade. Jeg brugte halv lys og halv mørk
2,5 dl. fløde
1 tsk vanilje essens
3/4 dl. vand
Smelt skumfiduser, smør, chokolade og vand i en gryde ved lav varme. rør jævnligt rundt og tag det af blusset så snart det er smeltet. Afkøl. Pisk imellem tiden fløden til let skum sammen med vaniljeessensen. Vend det forsigtigt i chokoladeblandingen. Hæld moussen i det antal glas du skal bruge og sæt dem på køl til de skal serveres. Jo før jo bedre.
Angående pynten. Jeg fandt en pose hasselnødde krokant blandt juleslikket i fakta en dag. Det hakkede jeg og kom lidt i hvert glas. Samtidigt smeltede jeg noget florsukker og forsøgte mig med et lille sukkerslør. Det blev ikke som forventet, men øvelse gør mester ikk :O)
Den oprindelige opskrift tilhøre:
Nigella ekspress fra gyldendal
Ingen kommentarer:
Send en kommentar